Från blått till rött i Vejbystrand

Rött i Vejbystrand

”I Ängelholm gäller att vi gör vad vi kan med det som vi kan påverka för att få Blå flagg på våra stränder”.

Så säger en representant för kommunen i tidningen med anledning av att södra stranden i Vejbystrand inte får blå flagg i år heller.


Varför tror kommunen att det ska komma fler badgäster bara för att man har en blå flagga?


Hade det inte lockat fler turister om man istället satsat på snygga och riktiga skyltar med korrekt information, rätt placerade soptunnor, fungerande toaletter och duschar och varför inte en glasskiosk?


För att en badstrand ska bli underkänd krävs att den först blivit godkänd. Därför kan vi vejbybor i sommar glatt bada vidare, nu vid Vejbystrands norra badstrand, för den har aldrig varit godkänd och kan därmed inte heller bli underkänd.


Vi kommer också att bada vid södra stranden eftersom vattnet där var otjänligt senast vid ett tillfälle 2009 och vi tror att eventuella bakterier hunnit avklinga under tre år.

 

Bara för att kommunen eftersträvat blå flagg och misslyckats måste nu Ängelholms kommun under sommaren sätta upp en skylt vid Vejbystrands södra badstrand, som talar om hur dåligt vattnet är.

Det behövs inte.


I varenda tidning i landet och även utomlands har vi senaste tiden kunnat läsa att man inte bör bada i Vejbystrand sommaren 2012.


Här har kommunen verkligen bitit sig själv där bak.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0