Ju sämre skyltar desto sämre miljö

 

I tidningen intervjuas kommunens nya kommunalråd.


Han säger sig vilja sätta av mycket arbetstid till att möta folk på alla nivåer i kommunen. Då kan det kanske vara lämpligt att ta sig en tur till Vejbystrand, som inte verkar stå så högt i kurs.


Då kan han även konstatera hur rätt han har i uttalandet:


– Miljöfrågor blir lätt plakatfrågor.


I lilla Vejbystrand finns många kommunala skyltar som skulle platsa som plakat när man vill demonstrera för en bättre miljö.


Viktigt att förankra beslut

 

Nästa gång kommunfullmäktige tar beslut om att bygga trappor över klitterna i Vejbystrand så bör detta förankras.

 

Så sparar kommunen miljoner

 
 

I tidningen kan vi läsa att Tekniska kontoret i Ängelholms kommun nu måste spara miljoner för att inte spräcka budgeten.


Besparingarna kommer att resultera i endast sporadisk klippning av gräsytor och indragen gatubelysning. Inne i Ängelholm vill säga.


Hade tekniska kontoret gjort likadant i centralorten, som man i många år gjort i Vejbystrand, så hade budgeten varit hemma för länge sedan.


Här klipper man inte framför biblioteket förrän låntagarna börjar få svårt att hitta in. Och glödlamporna i belysningen i KVS-skogen byttes senaste gången förra milleniet.


Sedan kan man också fråga sig varför kommunen, trots dålig ekonomi, envisas med att tillverka oläsliga skyltar. Och dessutom sätta upp dom.

 

 

Dags för motion



Så här efter en julledighet med god mat är det många Vejbybor som försöker motionera bort ett par extra kilon.


Det går inte så bra.


I den kommunala skogen invid Victoria Strand finns härliga motionsslingor. Eller snarare fanns. Efter stormen Sven kan Vejbyborna hjälpligt ta sig fram till fots. Och då rasar inte kilona.


Det gör däremot Vejbyborna.


Vi hoppas nu att någon politiker – det är ju valår – ska lägga en motion i fullmäktige om anskaffande av en kommunal motorsåg.


Det kan ju vara lämpligt för kommunen att träna lite på att röja i skogen innan man ger sig på sitt starkt efterlängtade naturreservat, Magnarpsheden.


Vejbypartiet fick rätt till sist

 

Redan i februari 2012 påtalade Vejbypartiet att det gäller att vara extra uppmärksam när man kör bil genom Vejbystrand. På vissa ställen är det så tätt mellan 30- och 50-skyltarna att det är svårt att hålla koll på vad som gäller.
Är det 30 här?
Missade jag någon skylt?

Alltför mycket av fordonsförarnas uppmärksamhet är fokuserad på vilken hastighet som gäller just för tillfället istället för att lägga märke till eventuella trafikfaror.

Det är ett evigt bromsande. Det är nästan så vejbyborna förtjänar att få medalj. I så fall av valören broms.

Låt oss därför införa 40 km/tim i hela Vejbystrand, krävde vi då.

Nu verkar vårt förslag bli verklighet. I varje fall på Sanatorievägen, där man nu två år senare gjort en kompromiss och satt upp en 30- och en 50-skylt, dvs i genomsnitt 40.


Kör försiktigt!


RSS 2.0