Ytterligare nedgång för Vejbystrand

 

Förr i världen, innan man upphörde med underhållet av nedgångarna till Vejbystrands långa sandstrand, gick det utmärkt att på flera ställen ta sig ner till havet med barnvagn och skrinda, ja t.o.m. om man var rullstolsburen.


Nu, för att rädda klitterna, har kommunen ersatt nedgångarna med trappkonstruktioner, med branta trappor ner mot havet.


Där trapporna börjar finns en vändplats. Hit, men inte längre, är det nu möjligt att ta sig med vagn fullastad med barn, kläder, matsäck, hink och spade. Hit, men inte längre, bör också rullstolsburna kunna ta sig för egen maskin.


Om de har tillräcklig stark motor på elrullstolen, vill säga.


För annars klarar den inte av att ta sig över trösklarna, som man försett ”övergångarna” med, som kommunen på bleka informationstavlor envisas kalla nedgångarna för.

 

 

 

Mer anslag från kommunen

 
Vi läser då och då i tidningen om olika föreningar som klagar på att de får avslag av kommunen på begärda anslag till verksamheten.


Det är många som tycker detta är tråkigt.


Hur vore det om kommunen i år gav ett extra anslag till renovering av den fallfärdiga anslagstavlan vid Vejbystrands hamn?


Då skulle kommunen få ett centralt ställe i Vejbystrand, där man kunde sätta upp anslag, som informerar vejbyborna om varför kommunen inte ger några anslag.

 


RSS 2.0