Att gå på datan i Vejbystrand

Vejbystrand på nätet

Dagens samhälle bygger i stor utsträckning på att alla människor kan hantera exempelvis en dator för att betala räkningar eller kontakta myndigheter.

Det innebär stora svårigheter för främst äldre och personer med handikapp.

Många villrådiga vänder sig till släktingar eller bekanta. Det blir lätt frustrerande när mammor, pappor, mor- och farföräldrar hör av sig och ber om hjälp med sina tekniska apparater. Frustrerande för att det är svårt att säga nej till dessa nära och kära och frustrerande för den som ber om hjälp.


För alla som lever i eller nära unga barnfamiljer står det klart att det redan är svårt att få dagarna och veckorna att gå ihop. Det skulle vara skönt att dessutom slippa tänka på äldre släktingars tekniska apparater. Bättre och viktigare med tid för barnen.

Men som väl är finns det något som heter ”IT-support direkt”.
Genom detta projekt erbjuds äldre (65+) och personer med funktionsnedsättning hjälp via telefon, som rör hantering och problem med bland annat datorn, mobiltelefonen, tv:n och elektronik i hemmet.

Under 2012 fortsätter försöksverksamheten i de kommuner som varit med från början plus ett antal kommuner ytterligare. Till dessa hör uppenbarligen inte Ängelholms kommun.

 

Vad hade det varit för fel med att Ängelholms kommun snabbt hade anslutit sig till raden av kommuner, som är med i IT-support direkt?

Det hade i så fall visat att Ängelholm vill vara en framåt kommun.

 

IT-support är dessutom gratis för pensionärer. Och det finns det många i lilla Vejbystrand. Där är det dessutom (nu för tiden) långt till banken.

 

That´s IT!

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0