Vejbystrands två ansikten

Vackert och fult Vejbystrand
Vacker äldre bygata eller påkostat öde torg?


Under mottot ”Ängelholms två ansikten” bjuder kommunen via sin hemsida in invånarna till en tävling där det gäller att visa sina erfarenheter av Ängelholm genom att fotografera eller filma kommunens vackraste och fulaste plats och skicka in resultatet till de i kommunhuset, som arbetar med översiktsplanen.

Vinnare utses i slutet av juni, så vi förmodar att ev. bidrag skall vara inskickade innan dess. På kommunens hemsida finns inget datum angivet.




Vackert och fult Vejbystrand
Lång playa med vidsträckt utsikt eller utsikt över en gräsmatta?


Varför nu detta plötsliga intresse för vad invånarna tycker? Resultatet av nyligen genomförd folkomröstning borde avskräcka för år framåt.

Genom skapandet av regnbågsbron i centrala Ängelholm och föreslagen nedmontering av Pyttebron har väl stadsarkitektkontorets arkitekter en gång för alla visat att man i kommunhuset besitter en helt annan kompetens än den gräsrötterna har?

 

Eller börjar man tvivla?

Har Vejbystrand eller någon annan av orterna utanför Ängelholm någon möjlighet att vinna pris för vackraste eller fulaste platsen?
 

Vi tror inte det.

Regnbågsbron kommer att med råge ta förstapris som fulful plats. Och Pyttebron som den vackraste.

 



Fult Vejbystrand

I Vejbystrand finns det inte längre så många vackra platser kvar. Då är det betydligt enklare att hitta det som är fult.

Men varför ska vi vejbybor skicka in bilder på det? Det fula är ju förorsakat av dåliga beslut och frånvaro av underhåll från kommunens sida.

Och fortsätter det som det gjort de senaste åren har snart Vejbystrand bara ett ansikte.




Fult Vejbystrand

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0