Vejbystrand – styvmoderligt behandlad av kommunen


Vejbystrand är en ort som definitivt inte är prioriterad av kommun eller andra myndigheter. Väldigt mycket har inte gjorts på väldigt länge.
Det märker man redan när man börjar närma sig Vejbystrand, då man får lite av samma känsla, som man hade förr, när man före Berlinmurens fall reste från väst till öst i Europa.
Men utvecklingen är egentligen lika naturlig som tragisk i en ort som så länge varit så styvmoderligt behandlad.

Här följer några exempel på sedan länge eftersatta områden i Vejbystrand.

Vejby busshållplats

Busshållplatsen i Vejby saknar fasta bänkar. Istället har den utrustats med två gamla trädgårdsstolar, ett uppochnedvänt bord och en ”pinnastol”, för att väntade passagerare ska ha något att sitta på.

Vejbystrand centrum


Busshållplatsen i centrum har alltid saknat papperskorg, men sedan en tid har en extra stor plastpåse förankrats stadigt i bänken i busskuren, så vejbyborna har någonstans att slänga skräpet.

Livbåt Vejbystrand


Säkerheten längs Vejbystrands strand har successivt reducerats till ett minimum, det enda som påminner om att vi haft en livbåt är en oläslig skylt.
Samtliga frälsarkransar har tagits in för vinterförvaring och istället har en gammal livlina hängts upp på en av de många stolpar som gapar tomma i väntan på sommarens livbojar.


Hundbajs Vejbystrand


Det saknas hundlatriner på väldigt många platser runt om i Vejbystrand. Det finns inte heller några svarta bajspåsar lätt åtkomliga i anslutning till de få hundlatriner som finns.
Antalet hundar i Vejbystrand har ökat på senare tid. Hade kommunen insett detta och agerat därefter hade inte denna hundägare behövt att ha med sig en engångstallrik, på vilken hunden fick göra ifrån sig, för att sedan skvabba upp resultatet på skylten på stänget till friluftsbadet i Vejbystrand.


Skräp Vejbystrand

Sommaren 2011                                                   Nyårsdagen 2012

 

Kommunen har dragit in soptunnorna vid Vejby Wärdshus för vinterförvaring. Förmodligen för att man tror att på en turistort förekommer skräp endast sommartid.

Om kommunen låtit soptunnorna stå kvar hade de som nyårsafton sköt upp raketer där haft någonstans att slänga skräpet.


Pplats Vejbystrand


När stormen tar parkeringsskylten vid Vejby udde, då får den ligga kvar i väntan på nästa storm.


Exemplen ovan visar tydligt att orten Vejbystrand är styvmoderligt behandlad.

Vejbypartiet, som aktivt arbetar för ett bättre Vejbystrand, har därför valt styvmorsviolen som partisymbol. Den kommer vi att behålla tills Vejbystrand behandlas sakligt, rättfärdigt, schysst, korrekt och renhårigt av kommun och övriga myndigheter.

Vejbypartiet

Kommentarer
Postat av: magnus henningsson

hej vejbypartiet.

tack för erat brev om min insändare drömmar 2012.

Jag är ordförande för vänsterpartiet Ängelholm.

Jag vet hur svårt dom mindre samhällen har det,jag har själv bott i hjärnarp.Vänsterpartiet pratade mycket för dom mindre samhällerna i valrörelsen 2014 och vi krävde samma service i hela kommunen.V kommer att fortsätta jobba för att hella kommunen har bra skolor barnomsorg äldrevård mm.jättekul att ni skrev brevet och det hade vart jättekul att träffas.Hoppas vi hörs och jag kommer att följa eran blogg med stort intresse. mvh magnus henningsson..

2012-01-18 @ 17:07:40

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0