Måste hundägare i Vejbystrand skaffa båt?

Vejbystrand bajs

Det finns även i Vejbystrand två sorters hundägare. Dom som skiter i det mesta och dom som plockar upp efter sin hund och sedan kastar bajspåsen i närmaste soptunna/latrin.


Vejbystrands hamn håller på att renoveras och nyligen drabbades vi av flera stormar. Det ser därför extra tråkigt ut i hamnen just nu med sönderslagna bänkar, upprivna stenar och annat skräp. Något som man förmodligen inte tänker åtgärda förrän nya hamnen står klar. Eller allra senast när turisterna dyker upp.


Men bara för att det ser allmänt rörigt ut får inte detta hindra att det ska finnas någonstans för passerande hundägare att slänga bajspåsen.

På hamnplan finns två stora soptunnor, men dessa får endast användas om du äger en båt. Och det gör de flesta hundägare inte.

Sedan finns det några gröna mindre papperskorgar/latriner också, men dessa töms alltför sällan och svämmar därför snabbt över.

Senast vi räknade fanns det 43 bajspåsar på marken nedanför ena latrinen. Samtidigt passerade en sopbil, utan att stanna.


Vejbypartiet vill inte att hamnen i Vejbystrand ska bli en sanitär olägenhet. Vi tycker inte det är ”skit samma” hur det ser ut i byn.

Vejbystrand hamn

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0