En ny hamn – men för vem?

Vejbystrands hamn


Vejbystrands hamn renoveras nu för mycket pengar. Ca ett hundra tusen kronor per båtplats. Och det är nog så man måste räkna. För det är nästan enbart för båtfolket som hamnen rustas upp. Samt för en och annan husbilsägare. Det finns planer på fler platser för uppställning av husbilar inom hamnområdet, sägs det.


Men sedan är det stopp.

Det blir ingen servicebyggnad med toaletter och duschar, i varje fall inte inom närmaste året. Trots att WC finns markerat på såväl kommunens cykelkarta (som ska vara aktuell 3-4 år) som på turistföreningens broschyrer över Vejbystrand.


Det kommer också att dröja innan de nya lagkraven på tömningsanordning för båttoaletter klaras. Detsamma lär väl gälla för husbilarna.


Det ska vara en hamn för alla, påstår man. Därför gör man heller ingen skillnad på sommargäster och de som bor här året runt. Om de har båt, vill säga.


För, vad kommer det att finnas för de 2621 övriga vejbybor, som saknar båt? Och alla turister? Utan husbil.


En trivsam hamnplan för olika aktiviteter, med vacker belysning, klocka, trevliga uteserveringar, grillplats i anslutning till hamnkontor och små platser att samlas på?

Nej.


Och vad görs för alla badande, som idag använder södra piren? Kommer dom att känna sig välkomna? Eller kommer de att ”förvisas” bort mot hunnabadet? Blir det någon ny bastuanläggning? Blir det någon brygga? Blir det något hopptorn? Eller ska vi vara tacksamma bara för att trappan får vara kvar en bit in på hösten numera?


I restaureringen av hamnen ingår förlängning av norra piren. När detsamma gjordes i Magnarps hamn blev resultatet att mycket av sanden försvann. Hur blir det här?


Enligt uppgift ska norra piren även göras högre. Titta noga på bilden nedan. Det kan vara sista gången du ser denna vy.

Vejbystrand vy


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0