Livrädda eller livräddade?


Så var det dags igen att dra in livbojarna längs badstranden i Vejbystrand. Vi har fortfarande svårt att förstå varför. Är de stöldbegärliga? I så fall varför bara halva året?


Eller är det så att en turists liv är mera värt än en permanentboendes? Det är ju enbart av turisterna kommunen lever, eller?


Under höst, vinter och vår är det färre personer som vistas på stranden samtidigt och dessa har därför mindre chans att bli räddade om något händer. Det är betydligt kallare i vattnet, vilket gör det mer kritiskt för en som råkar illa ut.


Bukten i Vejbystrand lämpar sig väl för surfning. Många går ut på isen med eller utan hund. Det finns t.o.m. dom som börjar bada tidigt på våren vid Vejby Udde. Hur ska vi rädda dessa om någon av dom skulle hamna i svårigheter?

Vi har sagt det tidigare. Vejbypartiet arbetar aktivt för att livbojarna skall finnas på plats längs stranden alla årets 12 månader, samma period som vi förmodar att Trygg Hansas försäkringar gäller.


Vejbypartiet kommer alltid att arbeta för en ”permanent” lösning.


Kommentarer
Postat av: Lotta Gillgren Trygg-Hansa

Hej! Mycket märkligt av Ängelholms Kommun då olyckor som sagt kan ske året runt? Vår rekomendation från Trygg-Hansa är att de ska hänga uppe ute året runt!

2011-10-25 @ 14:34:13

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0