Att vara på sin vakt


Ängelholms kommun har summerat sommaren som gått. I år har det funnits strandvakter i fyra torn i Ängelholm medan två stod i Vejbystrand. Hur det blir nästa år är inte klart men Camilla Jönsson uttalar sig i NST den 15 september om att det kan komma förändringar.
– I Vejbystrand hade vi två torn och det var inte behövligt. Det hade räckt med ett, säger hon.


Nu är det ju inte så enkelt.

I fjol fanns endast ett torn och det stod på södra delen av stranden, vilket gjorde att norra stranden var helt obevakad. I år fanns ett torn på södra och ett torn på norra stranden, ganska fula faktiskt.


Har kommunen inte råd till mer än ett torn nästa sommar så är det viktigt att det placeras rätt. Om det placeras på värnet mitt emellan södra och norra stranden så har strandvakterna fri sikt inom hela det område de ska bevaka. Dessutom behövs det inte så många strandvakter.


Måste man av andra skäl ha fler strandvakter än behovet för dagen så kan de ju kratta tång, låta folk ta simborgarmärket eller lära ut livräddning.


Strandvakterna är ett samarbete mellan Ängelholms kommun och Ängelholms simsällskap som drivs med hjälp av sponsorer. Ett ”torn” på värnet behöver inte vara mer än 20 cm högt och då kan sponsorernas logotyper göras betydligt mindre. Det är ändå ingen som kommer ihåg vem som sponsrar. Det enda vi kommer ihåg från i somras var att ”Vejby Vänster” var med och betalade (se bild ovan).


Vejbypartiet kommer att arbeta för att framtida ”torn” placeras på värnet och utformas så att det smälter mer in i landskapsbilden.


Vi vill värna om de badande. Men även om miljön.




Från värnet är det fri sikt åt såväl norr som söder.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0