Prickfria skyltar i Vejbystrand

I Ängelholms turistguide för 2011 gör man reklam för "härliga badplatser vid havet". En av badplatserna som nämns är Vejbystrand. Och visst är stranden i Vejbystrand härlig.

Men risken är stor att de turister (svenska och utländska) som letar sig till orten blir något besvikna när de stiger ur bilen och möts av ett virrvarr av skyltar, många svåra att läsa.


Mellan hamnen och Vejby udde är det möjligt att ta sig ner till havet till fots på elva ställen:

- I hamnen där det finns en varningsskylt (för strömmar) på 3 språk samt en skylt med hundförbud 15/5 - 15/9

- Mitt för Kronprinsessan Victorias kustsanatorium, där det finns två gångar ned till stranden. Vid båda står en varningsskylt och vid den södra dessutom en skylt med texten "Badförbud vid rödflagg". Denna skylt är knappt läsbar.

- Vid gången norr om friluftsbadet, där skyltar saknas helt.

- Vid gången söder om badet, mitt för Lindahls väg, där det finns en varningsskylt.

- Vid de offentliga toaletterna mitt på Kustvägen, där det finns två gångar ned till havet. För båda finns en varningsskylt samt en skylt med hundförbud. Vid den norra står dessutom en skylt "Badförbud vid rödflagg" samt en dåligt läsbar skylt om eldningsförbud.

- Vid gången i hörnet av Kustvägen och Sandlyckevägen, där det finns en varningsskylt, en skylt om eldningsförbud samt "Badförbud vid rödflagg".

- Vid nästa gång (åt söder) ner till havet, där det står en varningsskylt.

- Vid gången alldeles norr om Vejby udde, där skyltar saknas helt.

- Vid Vejby udde, där det finns en varningsskylt. Dessutom finns det en skylt med hundförbud, men den sitter på stolpen för handikapparkering.


När Vejbypartiet kommer till makten kommer vi att införa enhetliga skyltar, med all information samlad, för samtliga gångar ned till stranden enligt följande:
- Varningsskyltar (för strömmar) på 3 språk med tillägget vad röd flagg betyder.
- Hundförbud 15/5 - 15/9 med tillägget att detta ej gäller hundbadet.
- Eldningsförbud.

När de nya varningsskyltarna införs kommer vi även att tillse att dessa får ett mera modernt och korrekt språk.
Det swengelska "When it is blowing the wind..." kommer att ersättas med förslagsvis "Winds cause strong currents which are dangerous when bathing."
Dessutom kommer ordet "fur" i den tyska texten att ersättas med det korrekta "für".Vejbypartiet kommer att satsa på prickfria skyltar längs stranden, med undantag för ovan nämnda tyska text.
Så slipper vejbyborna att skämmas.


Vi kan t.o.m. tänka oss att gå så långt att vi använder lite av de pengar, som årligen avsätts till att tala om för turister hur härlig Vejbystrands badstrand är, till att göra den så härlig som man säger i broshyrerna att den är.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0