Inget att skylta med



Du har förmodligen redan läst historien på nätet. Om inte, så kommer den här i den korta versionen.

En kvinna i Förslöv längtade till kusten och beslöt att leta någonstans att bo i Vejbystrand. Hon tog en dag i februari sin cykel och gav sig av. Damen hade hört att det skulle finnas bostäder på något som hette Kvistgårdsvägen eller Victorias väg. Men dit hittade hon inte, för båda visade sig ligga på en annan väg vid namn Mellanvägen.

Nåja, jag får väl fråga någon, tänkte hon. Men hon såg ingen. Det blåste en kall vind.

Eftersom damen nu ändå tagit sig ända till Vejbystrand beslöt hon att se var distriktssköterskemottagningen ligger. Hon följde skylten utanför biblioteket, gick in i byggnaden, men fann bara en frisör och så biblioteket förstås.

Dom renoverar kanske lokalerna, tänkte hon och cyklade vidare för att se var tennisbanorna ligger. Kvinnan var nämligen ganska bra i tennis. Snart hittade hon en hänvisningsskylt, men den pekade på en nerlagd mack.
McEnroe, tänkte hon. Dom har humor i byn.


Nu gav hon upp och bestämde sig för att cykla till busshållplatsen och ta bussen in till Ängelholm, för att se om det var bättre där. Det var dock svårt för henne att veta riktigt var hon skulle ställa cykeln under tiden, eftersom någon vänt hänvisningsskylten bakochfram.


På bussen mot Ängelholm funderade hon på om skyltningen där skulle visa sig vara lika undermålig.


Vejbypartiet arbetar för att hänvisningsskyltar i byn ska visa rätt information och peka i rätt riktning. När kommunen lägger ner distriktssköterskemottagningen då tar man också ner skylten.


 


När Vejbypartiet kommer till makten tänker vi se till att stolpar med skyltar står lodrätt, att de är väl synliga och står på sådan höjd att de syns även när snödrivorna hopar sig.


Dessutom kommer vi att se till att alla skyltar i byn löpande rengöres och att klotter tas bort. Sist, men inte minst, kommer vi att skapa resurser för att anställa en korrekturläsare på skyltavdelningen. Gärna någon från MAGNARSP.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0