Sugen på konstrunda i Vejbystrand?


För dig som gillar konst finns det sedan en tid möjligheten att gå en liten konstrunda i Vejbystrand. ”Rundan” sträcker sig från Vejby Udde via Kustvägen och Rosenstigen till hamnen.


Det är framförallt två motiv som väcker uppmärksamhet längs vägen.


Den ena tavlan, som finns i inte mindre än fem liknande varianter, har vacker röd ram. Den föreställer en överkorsad hund och  är tyvärr osignerad. Det finns dock de som påstår att den härstammar från förbudstiden.


Som en häftig kontrast till ovan nämnda tavla finns en större tavla målad av signaturen TK. Denna tavla, som för säkerhets skull finns på fyra olika platser längs din runda, saknar ram men är mer tillåtande och här finns två hundar avbildade.


Konstintresserade har påtalat att denna tavla även är ovanlig på ett annat sätt. Den röda prick, som konstnärer normalt sätter invid en tavla när den är såld, har här satts på själva tavlan. Troligtvis är den inte färdigmålad eftersom det på varje tavla saknas en markering av tavlans plats.


Är det möjligen detta som kallas konceptkonst?


Vi förstår att kommunen ibland, när ekonomin kärvar, inte kan avsätta tillräckligt med pengar till konst. Att kommunen, liksom konstnärer som har det kärvt, ibland måste suga på ramarna.


Vejbypartiet anser dock att det, trots brist på pengar, måste vara möjligt för kommunen att dels ha tavlor med konsekvent information och dels markera tavlans plats på själva tavlan.


Det skall väl inte vara någon konst?


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0