Saken är inte biff!

 

På informationsmötet i Vejbystrand nyligen uttryckte minst två företrädare för kommunens största parti sin stora glädje över Vejbystrands fantastiska restauranger i hamnen. Ingen sa emot.

 

I den information som fått oss att köpa lägenhet på Victoria Strand står följande att läsa:
”Ändå är det den unika miljön i Vejbystrand med omnejd som gör att så många fastnat för denna lilla pärla vid havet. Här finns det gamla fiskeläget med sin mysiga småbåtshamn och sina restauranger.”

 

Men hur är det i verkligheten?

 

Öppet hav, men i övrigt stängt.

 

Hamnkrogen öppnar normalt inte förrän efter midsommar och Hos Jonas kommer i juni att ha öppet fem kvällar (två lördagar och tre söndagar).
Inget av matställena hade öppet den långa och varma Kristi Himmelsfärdshelgen nyligen. Inte ens glassbåten.

 

Såväl kommunens ledande politiker som de som författar informationsmaterial om Vejbystrand bör naturligtvis ta reda på fakta innan de börjar tala om restauranger, som nästan inte finns.

 

Ett starkt vejbyparti kommer att försöka påverka entreprenörerna som äger matställena i Vejbystrands hamn att dels ha mer kundvänliga öppethållningstider och dels utveckla sin rörelse – gärna med många fiskrätter - så att näringsställena mera motsvarar epitetet restaurang.

 

Först då kan vejbyborna ställa sig bakom det som redan nu står om Vejbystrand på Victoria Strands hemsida:

 

Här finns ett lugn och en avspänd atmosfär bortom vardagens stress som gör att du automatiskt slappnar av och går ner en aning i varv.

 

Under tiden ska kanske såväl politiker som broschyrmakare ligga lite lågt med alla superlativer.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0