Nationaldagsfirandet i Vejbystrand blev mest skräp


Kommunen har inför sommarens anstormning av badande i Vejbystrand satt ut ett mycket stort antal soptunnor, vid nästan varje stig som går ner mot stranden.


Detta är ett lovvärt initiativ, men tyvärr är tunnorna felplacerade. För ett antal år sedan stod sopkärlen nere på stranden alldeles vid nedgångarna. Då var det lätt att springa till tunnan med sitt skräp.


Det är på stranden som badgästerna äter sin matsäck eller glass och dricker sin läsk. Men ingenstans längs stranden finns det nu någon soptunna. Tanken är tydligen att badgästerna ska spara allt skräpet tills de lämnar stranden och då kasta det i någon av soptunnorna längs Kustvägen-Rosenstigen. Det gör de också, men ändå blir det fel.


Nationaldagen i Vejbystrand firades inte med tal, musik och annan underhållning. Istället vallfärdade man till stranden för att sola och bada.


På hemvägen kastades skräpet i den soptunna man passerade först. Och det blev soptunnan vid Vejby Värdshus och en grön papperskorg i hamnen, eftersom dessa finns där flest badgäster går förbi på hemvägen. Dessa kärl blev nu så fulla att fåglarna lätt kom åt skräpet och kunde sprida det runt om på marken.


Här måste naturligtvis badgästerna skärpa sig. Skräp vore det annars!


Men dom behöver hjälp på traven.


Vejbypartiet arbetar för att det ska finnas soptunnor på eller i direkt anslutning till stranden, så att badgästerna kan bli av med sitt skräp lättare. (Samtidigt vill vi ha nuvarande tunnor kvar)


Så behöver ingen som väljer att fira nationaldagen i Vejbystrand i framtiden bli topp tunnor rasande.


 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0