Inkonsekvens är aldrig bra – varför skylta med det?



På sträckan från Vejby udde till hamnen finns elva möjligheter att ta sig ner till stranden. Vid de allra flesta nedgångarna finns det informationsskyltar. Den ena är inte den andra lik.


På tavlan ovan har de elva gångarna markerats.


Skylt med varning för starka strömmar (på tre språk) finns vid nio av de elva gångarna, ej gång 2 och 7.


Varningsskylt med totalt hundförbud på stranden 15/5-15/9 finns vid fem gångar (1,5,8,9,11).


Stor skylt ”Välkommen till Vejbystrand” med bl.a. följande text:
”Under tiden 15/5-15/9 får hund endast vistas på delar av stranden och vattnet som är markerat med gult på kartan”
finns vid fyra gångar (1,4,6,10).


Anslagstavla med bl.a. följande text:
”Hundar får ej medföras på stranden under badsäsongen 15 maj – 15 september”, ”Badförbud vid röd flagga” samt ”Elda aldrig om det finns risk för spridning av brand…”
finns vid två gångar (1,6).


Vid gång 6 är det tillåtet att medföra hund på stranden samtidigt som det är förbjudet. Vid gång 1 är det förbjudet att medföra hund samtidigt som det är tillåtet och för säkerhets skull förbjudet igen.


Skylt med ”Eldningsförbud” finns vid tre gångar (4,5,6) men samtidigt får man enligt anslagstavlan vid två gångar (1,6) elda om risk för spridning av brand inte föreligger. Går du ner till stranden via gång 6 (invid friluftsbadet) får du alltså elda, men inte.


Skylt (om man nu kan kalla ett urblekt papper för skylt) med texten ”Badförbud vid rödflagg” finns vid tre gångar (4,5,8). Dessutom finns förbudet angivet på anslagstavla vid två gångar (1,6).


Information om vattenkvaliteten hittar du på två ställen, vid gång 1 och 6.


Vill du vara absolut säker på att du inte bryter mot några regler när du besöker stranden i Vejbystrand ska du se till att gå via gång 2 eller 7. För där finns absolut inga informationsskyltar överhuvudtaget.

Ett starkt vejbyparti kommer att tillse att kommunal information vid Vejbystrands strand är enhetlig, uppdaterad och tydlig och att skyltarna löpande underhålls. Speciellt då Vejbystrand anses vara en del av  en hav- och badkommun som svämmar över av turister från hela landet .


Allt annat känns ”oförskylt”.





Här får besökare ingen information alls


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0