Hög tid ta bort densamma



Den nya Sanatorievägen i Vejbystrand har försetts med en bred asfalterad cykelbana längs den norra sidan. Invid infarten till idrottsplatsen/återvinningsgården korsas såväl denna cykelbana som Sanatorievägen av en annan cykelväg.


På denna färdas dagligen många barn på väg till och från skolan samt ungdomar och äldre, som alla ska ta sig över vägen.


Vi vågar påstå att denna korsning inte är trafiksäker. Om t.ex. ett barn kommer cyklande norrifrån och skall ta sig över Sanatorievägen skymmer en stor hög sikten åt höger. Denna hög är slutet på den höga bullervall som anlagts längs vägen.


Högen är dessutom beväxt med luk vilket gör det ännu svårare att se ”runt hörnet” för att upptäcka om det kommer någon cyklande (eller ännu värre, en moped) på den breda asfalterade cykelbanan längs Sanatorievägen.


Vid korsningen finns inte heller några cykelhinder som hindrar barn att cykla rakt ut på vägen.


Vejbypartiet kräver att det görs något åt denna trafikfarliga korsning. Inte på sikt, utan nu. Innan en olycka händer.


Man kan säkert om man vill. Kortsiktighet kan enkelt ersättas med långsiktighet. Vi behöver ju inte gå så långt som kommunalrådets förslag i lokaltidningen, att bygga en gångtunnel. Sunt förnuft räcker.


Vejbypartiet kommer fortsatt att arbeta för en trafiksäker miljö i Vejbystrand. Det lovar vi.


Var så säker.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0