På jakt efter ett inomhusbad

I Ängelholm diskuteras nästan dagligen (om man ska tro tidningen) det nya inomhusbadet i kommunen. Det finns många förslag till var i Ängelholm badet ska placeras. Och det kommer att ta många år innan beslut kommer. Samtidigt har kommunen lagt ut Vejbybadet till försäljning. Här har politikerna lite otur, när dom tänker.
I väntan på ett bad i Ängelholm bör kommunen se till att det byggs ett tak över Vejbybadet, så att det får status som inomhusbassäng. Upptagningsområdet är stort. Det finns många skolor och förskolor i närheten. Ett stort bostadsområde med många spänstiga pensionärer växer upp väggivägg med badet. Det finns flera föreningar i Vejbystrand. Inomhusbassängen blir ett alternativ till stranden nedanför, de sommardagar vädret är osäkert. 
Och bassängen kan användas av alla badglada ängelholmare som väntar på ett eget bad.
För att inte badet ska förlora sin status som friluftsbad bör det vara möjligt att sommartid vid vackert väder öppna såväl glasväggarna mot havet som delar av taket.
I anslutning till badet kan en mindre samlingslokal byggas, för olika aktiviteter. En sådan har saknats länge i Vejbystrand.
Om det är möjligt med tanke på strandskyddet flyttas bastun över till klitterna med altan ut mot havet.
Ett Vejbyparti i majoritet kommer att arbeta för ovanstående och kommer dessutom att se till att byggföretaget som ska utföra arbetet lämnar ett takpris, så att budgeten håller.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0