Nyinflyttad i Vejbystrand

Artikel i NST

Enligt artikel i NST kommer kommunen att till nyinflyttade nästa år skicka ut en mer påkostad tidning med information om kommunen.


Vi förmodar att detta även gäller nyinflyttade till Vejbystrand.


Men nu ser det ju lite olika ut i centralorten och i Vejbystrand.
För att inte informationen till nyinflyttade i Vejbystrand ska bli alltför allmänt hållen presenterar
Vejbypartiet här nedan förslag på vad som bör ingå i den nya informationstidningen 2012:


Kära nyinflyttad i Vejbystrand!

Kommunens förhoppning är att du ska trivas på din nya ort. Men vi måste bekänna en sak.
Eftersom vår kommun är en lågskattekommun räcker inte våra skatteintäkter till allt vi vill göra. Vejbystrand har blivit speciellt illa utsatt eftersom det ligger så långt bort från oss som bestämmer.


Därför är det en hel del vi inte hunnit med.


Ingen livboj i Vejbystrand


När du går ut på isen vintertid längs Vejbystrands strand ska du veta att vi inte längre har några livbojar på stolparna. Vi har tagit in dom, trots att Trygg Hansa inte vill detta.
Tänker du utsätta dig för fara att drunkna ska du göra detta i Vejbystrands hamn, där det finns en frälsarkrans, som vi ännu inte tagit in för vinterförvaring.


Ingen toalett i Vejbystrand

Närmaste offentliga toalett i Vejbystrand finns inte där du tror. Inte heller där den är markerad på kommunens nya cykelkarta. I varje fall är den inte öppen för allmänheten.

Stolpe för hundlatrin i Vejbystrand

Har du hund ska du se till att den håller sig tills du kommer hem från rundan på byn. Hundlatriner för Vejbystrandsområdet finns däremot med som avsiktsförklaring i vår femårsplan. Stolpar finns redan.


Magnarpskylt i Vejbystrand

Får du för dig att bege dig till utkanten av Vejbystrand, t.ex. till Magnarp, ska du veta att det är just så orten heter och inte Magnarsp.


Farlig korsning i Vejbystrand

Måste dina barn passera över Sanatorievägen vid idrottplatsen för att komma till skolan bör du köra dom dit i bil istället. I varje fall tills någon schaktat bort högen med luk, som skymmer sikten för alla som kommer norrifrån.


Vi hoppas du ska trivas i vår kommun. För det gör vi.


Eftersom kommunen redan slutit avtal om informationstidning för nyinflyttade för 2012 finns det inte så mycket mer vi kan göra än att vädja om att ovanstående kommer med i tidningen.


Men för år 2013 föreslår Vejbypartiet följande.
Kommunen bör inte skriva något nytt avtal om en tidning för nyinflyttade. Istället ska de pengar som på detta sätt sparas användas till att åtgärda alla de saker som sedan länge är eftersatta i Vejbystrand.


Det har nyinflyttade i Vejbystrand så mycket mer glädje av.

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0