Äta i Ängelholm och bajsa i Båstad?



Hundägare i Vejbystrand har det inte lätt. Det finns få möjligheter att bli av med den svarta bajspåsen under kvällspromenaden med hunden. I varje fall om man ska följa lagar och förordningar.

Det är förbjudet att kasta hundbajs i papperskorgarna invid busshållplatserna. Det finns det stora plakat som talar om. Händer det dras hela papperskorgen in.

Det samma torde gälla för papperskorgarna på vårt öde torg i centrum.


Längs den vidsträckta stranden i Vejbystrand finns heller inga papperskorgar och i den s.k. KVS-skogen finns ingen möjlighet att bli av med påsen, utom att kasta den i naturen.


Hundbajskorgarna tömdes under vintern endast av de nyårssmällande ungdomarna. Ingen vacker syn i flera månader efter. Dessutom är bajskorgarna ofta så fulla att skator, kråkor och måsar drar upp påsarna och mättar sin hunger med ”godiset”.


Varför kan vi inte ha det som i grannkommunen? Ett stenkast in i Båstad kommun är det så tätt mellan hundlatrinerna att, när du står vi en, så kan du se till nästa. Dessutom hänger det påsar invid hundlatrinerna, om hundägaren mot förmodan glömt påsen hemma.


Fram för fler vältömda latriner, placerade där vejbyborna går mest, som utanför skolor, vid lekplatser, i centrum och vid populära rastområden i utkanterna.

Vejbypartiet kommer aktivt att arbeta för att vi får fler hundlatriner i Vejbystrand. Så kan hundarna bajsa hemma.



Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0